Lisabona este un oras care, desi are doar o jumatate de milion de locuitori, surprinde mereu milioanele de turisti care ajung aici an de an; de ce? Vedem in articolul nostru de azi in care ne-am propus sa prezentam top obiective turistice Lisabona pentru toti cei care inca nu au ajuns acolo nici macar o data, pe fiecare cartier in parte.
Lisabona – o destinatie de vacanta care nu a iesit din trend niciodata. Desigur, veti auzi de expresii precum “Lisabona – destinatia anului 2018”, dar aceasta este doar o metoda de marketing pentru aceasta destinatie turistica; de fapt, o vacanta la Lisabona va fi oricand la fel de placuta si surprinzatoare indiferent de an si, am spune noi, indiferent de anotimp.
Experienta pe care o avem ne spune ca un city break la Lisabona nu poate fi altfel planificat decat pe zile si pe cartiere; aici, fiecare cartier are povestea lui, atractiile si obiectivele lui turistice.
Sunteti pregatiti? Un city break la Lisabona poate incepe chiar de…maine!
Obiective turistice Lisabona, cartierul Belem – Manastirea Jeronimos, Turnul Belem, Palatul Belem, Monumentul Descoperirilor, Muzeul Maritim, Muzeul Calestilor, Antiga Confeitaria de Belém
Belem este unul dintre cele mai renumite si mai vizitate cartiere ale Lisabonei, fie ca turistii se afla pentru un week-end aici, fie ca au venit pentru un sejur intreg. Plin de verdeata, curat si cu vestigii ale perioadelor de mult apuse pe care le intalnesti la tot pasul, Belem ofera turistilor un mix arhitectural intre frumusetea cladirilor noi, construite dupa marele cutremur din 1755, si stilul impunator al vechilor edificii – aici veti gasi, de exemplu, doua dintre cele mai apreciate cladiri istorice din intreaga Portugalie: Mosteiro dos Jeronimos si Torre de Belem (Manastirea Jeronimos si Turnul din Belem).
Ce obiective turistice puteti vizita in Belem?
Manastirea Jeronimos – Mosteiro dos Jeronimos
Constructia Manastirii Jeronimos a fost dispusa de Regele Manuel I in anul 1501, definitivarea edificiului urmand a se sincroniza cu intoarcerea temerarului Vasco da Gama din India. De altfel, biserica si manastirea, construite pe locul unde Vasco da Gama si echipajul sau si-au petrecut ultima noapte inainte de a pleca spre India, sunt considerate cele mai importante ca stil arhitectural manuelin din tara.
Biserica ofera, la intrarea dinspre sud, un adevarat spectacol arhitectural manuelin, cu nu mai putin de 40 de statui care orneaza intrarea. In interior, biserica din cadrul Manastirii Belem este extrem de impozanta, cu coloane zvelte, octogonale, care se inalta catre bolta construita sa semene cu palme uriase care se deschid.
Aici veti vedea si mormintele regale ale regelui Manuel I, ctitorul acestui edificiu religios, sau ale lui Joao al III-lea, dar si mormantul lui Vasco da Gama si al poetului Luis de Camoes.
Intrarea pentru a vizita Manastirea Jeronimos costa 10 Euro, copiii pana in 12 ani beneficiind de gratuitate. Daca veti combina vizitarea Manastirii Jeronimos cu cea a Turnului Belem, puteti sa o faceti cu un bilet combinat de 12 Euro.
Turnul Belem – Torre Belem
Impreuna cu Manastirea Jeronimos, Turnul Belem este considerat a fi un vestigiu al perioadei marilor descoperiri geografice. Turnul Belem a fot construit, incepand cu 1514, pentru a apara intrarea in port, acolo de unde plecau vasele cu echipajele aventurierilor care aveau sa descopere noile pamanturi si viitoarele cuceriri ale portughezilor.
Turnul Belem a fost definitivat in 1520 la ordinul aceluiasi Rege Manuel I si este inclus acum in patrimoniul UNESCO, fiind unul dintre cele mai renumite simboluri ale Lisabonei si in acelasi timp un exemplu de arhitectura militara manuelina care impletea frumusetea decorurilor ce includeau motive marinaresti (funii impletite si altele) si eficienta militara. De altfel, la o privire atenta veti putea deosebi intre turnul de veghe din partea superioara, construit in cel mai pur stil medieval, si partea inferioara a turnului, acolo unde se gaseau tunurile moderne la acea vreme, metode extrem de eficiente in a tine eventualii inamici la distanta.
Turnul Belem se poate vizita cu un ghid care va va duce, pentru cei care vor reusi sa urce, pe scarile spiralate.
Palatul Belem – Palácio Nacional de Belém
Resedinta oficiala a presedintilor Portugaliei, din 1910 si pana in prezent, Palatul Belem sau Palatul National Belem este inca un obiectiv turistic pe care nu trebuie sa il ratati atunci cand sunteti in city break la Lisabona.
Palatul a fost construit in 1559 si modificat in secolul al XVIII-lea de Regele Joao al V-lea; ulterior palatul a suferit noi modificari, in special dupa cutremurul din 1755. De altfel, cele 5 cladiri care se pot observa la intrarea principala in Palat dateaza din a doua jumatate a acelui secol.
Langa palat a fost instituit Muzeul Presedintiei, locul unde vizitatorii (mai putin luni, cand muzeul este inchis publicului) pot vedea istoria presedintilor Portugaliei, de la Revolutia din 1910 si pana in prezent – fotografii, picturi si cadouri primite de catre acestia de-a lungul anilor in decursul intalnirilor de stat, alaturi de multe alte marturii ale istoriei Portugaliei de dupa perioada regala.
Chiar in fata palatului se afla o gradina de arbusti frumos ingrijita care inconjoara o statuie a lui Afonso de Abuquerque, vice rege de India, urcata pe un piedestal neo-manuelin de 20 de m.
Monumentul Descoperirilor – Padrao dos Descobrimentos
Monumentul descoperirilor este un momument relativ recent construit – acesta a fost inaugurat in 1960, pentru a comemora 500 de ani de la moartea lui Henric Navigatorul, un print al Portugaliei si geograf totodata. Acesta a infiintat, intre altele, o scoala de navigatie in Capul St. Vincent. Aici s-a inventat celebra corabie a primilor descoperitori portughezi ai Noii Lumi (Bartholomeu Dias, Vasco da Gama, etc.) – caravela.
Monumentul Descoperirilor este de altfel construit dupa modelul unei caravele – un vas care la inceput nu avea mai mult de 30 de m lungime si care, cu cele 50 de tone, atingea o viteza de aproape 10 kilometri pe ora. Caravela avea avantajul velei triunghiulare care o ajuta sa capteze vantul din orice directie, astfel incat putea inainta, folosind tehnicile de navigatie ale acelei vremi, chiar si contra vantului, intr-un anumit unghi.
Monumentul Descoperirilor este un monolit impresionant care infatiseaza, pe laturile sale, figurile proeminente din era portugheza a descoperirilor – Vasco da Gama, care a deschis prima ruta maritima catre India in 1498; Pedro Alvares Cabral, care a descoperit Brazilia in anul 1500; Magellan (Fernando Magalhaes) care a trecut Pacificul in 1520. Alaturi de aceste figuri exceptionale monumentul mai infatiseaza pe Regele Manuel I si pe poetul Luis de Camoes.
Noaptea, daca va surade o plimbare romantica, monumentul este cu atat mai spectaculos, intrucat este iluminat pentru un efect impresionant.
Muzeele din Belem – Muzeul Maritim (Museu de Marinha) si Muzeul Calestilor (Museu Nacional dos Coches)
Muzeul Maritim este fara indoiala, avand acum in minte importanta Portugaliei pentru marile descoperiri maritime ale acelor vremuri, unul dintre cele mai recomandate muzee din intreaga Lisabona. Sunteti in city break la Lisabona? Nu ratati vizitarea acestui muzeu, unde veti regasi atat replici ale unor ambarcatiuni dar si instrumentele folosite de marii navigatori ai lumii in calatoriile lor.
Muzeul Maritim se afla in aripa vestica a Manastirii Jeronimos, acolo unde Henry Navigatorul a construit o capela, locul in care marinarii acelor vremuri participau la o ceremonie religioasa inainte de a se aventura pe mari si oceane.
Muzeul Calestilor este inca un obiectiv important pe lista turistilor aflati in city break la Lisabona – desigur, oricine a vazut in viata lui o caleasca, insa cu siguranta nu a vazut niciuna ca aici! Pur si simplu aceasta sunt calesti regale, construite si decorate special pentru anumite evenimente la care participau personalitati ale vremurilor in care o caleasca impodobita cu atat de multa migala facea diferenta intre cei de sange regal si cei care isi permiteau o caleasca obisnuita.
Cea mai veche caleasca din colectie a fost construita pentru Regele Spaniei, Filip al Doilea, in 1619, in decursul vizitei sale in Portugalia. Totusi, ca ornamente, aceasta caleasca regala paleste in fata calestii construite special pentru ambasadorul portughez la Sfantul Scaun, Marques de Abrantes, in vremea in care la Vatican era inscaunat Papa Clement al XI-lea.
Antiga Confeitaria de Belém
O cofetarie pe lista destinatiilor turistice? Desigur…va aflati in city break la Lisabona, nu? De aceea, o cofetarie este ceea ce va trebuie dupa ce ati depus atat efort pentru a vizita celelalte atractii din cartierul Belem.
De ce este ea atat de renumita? Ei bine, aici veti gasi cele mai delicioase Pasteis de Belem, o prajitura traditionala renumita in intreaga Portugalie.
Desigur, in intreaga Lisabona veti gasi pasteis de Belem, insa aici prajitura este cea mai delicioasa intrucat este facuta dupa reteta traditionala pe care o foloseau calugarii Manastirii Jeronimos. Putinii bucatari care cunosc secretul acestei retete jura sa il pastreze – aceasta face pasteis de Belem de la Antiga Confeitaria de Belem cu atat mai atractiva, asa e?
Nu va speriati, atunci cand vedeti coada de afara, ca prajiturile se vor termina – zilnic se produc 15.000-30.000 de pasteis, in functie de perioada saptamanii.
Un secret de la Travel Tailor – am fost si noi acolo si…ne-au placut mult si pasteis de la cofetariile din oras. Sa nu mai spuneti nimanui, bine?
Obiective turistice Lisabona, cartierul Alfama – Castelul Sao Jorge, Biserica Santa Engracia, Biserica Sao Vicente de Fora, Catedrala Se, Muzeul Fado
Alfama este cel mai vechi cartier al Lisabonei si aduce intrucatva cu acele medina arabesti. Nici nu este de mirare, Alfama este fostul cartier arab si este definit de un stil marcat de stradute inguste, arcade si nenumarate scari care duc turistul european intr-o drumetie urbana in stil kasbah cum numai aici o poate intelege pe deplin. Odata ajunsi in varful colinei care defineste acest cartier, puteti sa va bucurati de vizitarea castelului Sao Jorge, cea mai importanta atractie turistica a Lisabonei.
Ce puteti vizita in Alfama daca va aflati intr-un city break la Lisabona?
Castelul Sao Jorge – Castelo de Sao Jorge
Cel mai popular obiectiv turistic din Lisabona, Castelul Sao Jorge este de fapt o veche asezare din timpul Epocii Fierului; cuceritorii romani au construit in acest punct inalt o fortareata in anul 205 i.e.n, care a fost ulterior cucerita de mauri si intarita pana in anul 1147 cand maurii au fost izgoniti din Portugalia de fortele crestine conduse de regele Afonso Henriques.
Citadela a devenit apoi o prospera resedinta regala pana cand regele Manuel I a decis sa construiasca un palat in vale, langa apa.
De aceea, incepand cu secolul XVI, castelul a inceput sa fie folosit pentru orice alte scopuri, mai putin cele regale – a fost rand pe rand garnizoana, temnita sau teatru, ulterior intrand intr-o stare de degradare care a determinat pe celebrul dictator Salazar sa ordone refacerea acestui important edificiu pana a ajuns in forma actuala.
Castelul Sao Jorge ofera turistilor care ajung aici si o priveliste spectaculoasa asupra orasului dar si posibilitatea de a admira, intr-o expozitie permanenta, ramasitele Palatului Regal Alcáçova, distrus in cutremurul in 1755.
Biserica Santa Engracia – Igreja de Santa Engrácia-Panteão Nacional
Odata ajunsi in cartierul Alfama, este imposibil sa nu recunoasteti imediat cladirea pe care localnicii o denumesc Igreja de Santa Engrácia. Impunatoare, maiestuoasa si cu o aura care impune acel respect pe care il resimti imediat ce te afli intr-un lacas de cult…
Si totusi…biserica Santa Engracia nu a ajuns niciodata sa serveasca drept biserica! Cu o constructie care a inceput in 1682, biserica a cunoscut mai multe perioade care i-au amanat mereu finalizarea – cutremure, razboaie, intemperii sau decizii de moment ale diferitor lideri portughezi. In ultimii ani inainte de restaurare biserica ajunsese sa fie folosita drept arsenal iar apoi fabrica de incaltaminte (!).
Cladirea bisericii Santa Engracia, asa cum o putem admira si noi astazi, a fost inaugurata dupa restaurare in 1966, la 10 ani dupa ce s-a luat decizia de a fi repusa pe deplin in patrimoniul turistic lusitan.
Acum biserica adaposteste o serie de cenotafe (monumente funerare ridicate in onoarea unor personalitati marcante care insa isi odihnesc osemintele in alte morminte sau in alte locuri), intre care cenotafele lui Vasco da Gama, Infante D. Henrique (Henry Navigatorul), si Pedro Álvares Cabral.
Biserica Sao Vicente de Fora – Igreja de São Vicente de Fora
Constructia Bisericii Sao Vicente de Fora s-a finalizat in 1629 si reprezinta un reper turistic si orientativ cunoscut in Lisabona, atat de localnici cat si de vizitatori. Fatada, decorata in stil renascentist de catre arhitectul Felippo Terzi, este completata, ca stil artistic, in interior de catre un baldachin sculptat de catre unul dintre cei mai faimosi sculptori portughezi – Joachim Machado de Castro.
Biserica a fost grav deteriorata la cutremurul din 1755, la fel ca multe alte cladiri din Lisabona, iar restaurarea ei, care s-a facut destul de tarziu, dupa 100 de ani, in 1855, a lasat totusi cateva dintre vestigiile trecutului intacte sau le-au pastrat in forma in care le-au vazut portughezii la inaugurarea initiala.
Biserica este renumita pentru ca reprezinta locul unde sunt inmormantate familiile regale portugheze si, cu putine exceptii, aici se gasesc mormintele tuturor membrilor marcanti ai regalitatii portugheze, o institutie care a dainuit pana in 1910, anul revolutiei ce a marcat trecerea la sistemul prezidential.
Catedrala Se – Sé
Recunoscuta dupa cele doua turnuri gemene, de aparare, asa cum erau gandite initial, catedrala Se a fost construita in 1150 si, la fel ca multe alte cladiri istorice, grav avariata in 1755. Reconstructia ei, din pacate, realizata in 1930, nu a pastrat aproape nimic din frumusetea cu care erau intampinati credinciosii care intrau aici la inaugurarea ei.
Totusi, catedrala Se ramane faimoasa pentru ca, aflati in vacanta in Lisabona, aici veti regasi vitralii specifice perioadei de la 1150, bineinteles, restaurate in 1930, dar pastrand modelele bisericilor catolice de odinioara. Tot aici veti regasi, intr-una din capelele adiacente cladirii principale, mormintele Regelui Afonso IV si ale sotiei sale, Dona Beatriz.
Muzeul Fado – Fado Museum
Muzica fado s-a nascut in Alfama; fado inseamna “destin” in portugheza si reprezinta atat durerea, cat si tristetea sau sentimentele puternice. Acordurile acestui gen de muzica, melancolica, care a facut celebri o serie de artisti precum Amalia Rodrigues sau Carlos do Carmo, iti rasuna in suflet mult timp dupa ce ai ascultat-o. Muzeul evoca istoria acestei muzici si aici veti gasi colectii de discuri, cd-uri, chitare, etc.
Muzeul Fado ofera turistilor care vin sa viziteze Lisabona audio-guide-uri interactive care te vor ajuta sa patrunzi mai bine in universul muzicii Fado si iti vor facilita intelegerea insemnatatii exponatelor de aici.
Cumparati si voi la iesire un CD cu muzica Fado sau opriti-va sa savurati o cafea in cafeneaua de langa muzeu, in acorduri de muzica Fado. Veti intelege mai bine spiritul portughezilor, durerea lor, sentimentele – garantat!
Obiective turistice Lisabona, cartierul Bairro Alto – Belvedere Santa Catarina, Manastirea Carmo si Biserica Carmo, Funicularul Bica, Biserica Sao Roque, Bazilica Estrella
Bairro Alto inseamna in portugheza “cartier la inaltime” si reprezinta, asa cum spune si numele, un cartier care se afla situat in cel mai inalt punct din oras. De fapt, pentru a ajunge aici din Baixa trebuie sa luati un lift care va urca la o inaltime de 45 de metri!
Bairro Alto reprezinta modalitatea in care locuitorii vechii Lisabone au stiut sa raspunda nevoilor economice si sociale ale vremii, prin constructia in a doua jumatate a secolului al XV-lea, a unor locuinte intr-o parte inca ne-exploatata a orasului si care reprezenta la acel moment o desprindere de stilul medieval existent in vechiul oras.
Ce puteti vizita in Bairro Alto daca va aflati intr-un city break la Lisabona?
Belvedere Santa Catarina – Miradouro de Santa Catarina
In limba portugheza “miradouro” inseamna “belvedere”, iar cel mai bun exemplu pentru intelesul acestui termen nu poate fi decat Miradouro de Santa Catarina pentru oricine alege un city break la Lisabona. Pur si simplu acest loc iti va taia respiratia prin frumusete – asezat chiar sub Camões Square, Belvedere Santa Catarina este un punct de observatie care separa cartierul Bairo Alto de cartierele vecine, Principe Real si Santa Catarina.
Cel mai indicat timp al zilei pentru a ajunge aici si a te bucura de privelistea de pe terasa este la apusul soarelui, atunci cand, cu un pahar de vin portughez in mana poti admira apusul soarelui in timp ce ai o priveliste impresionanta asupra intregului oras si al fluviului Tajo (Tagus).
Manastirea Carmo – Convento do Carmo si Biserica Carmo – Igreja do Carmo
Vreti sa vedeti niste ruine? Nu, nu de tipul celor grecesti ci de tipul celor portugheze – vizitati, ca turist in Lisabona, Convento do Carmo si Igreja do Carmo. Odata era cea mai mare biserica din Lisabona, acum situl reprezinta cele mai spectaculoase ruine ale unei biserici pe care le cunoastem!
Biserica a fost construita in stil gotic in 1389 si a fost devastata de marele cutremur din 1755. De aceea, tot ceea ce a mai ramas din ea sunt fostele ziduri, tavanul prabusindu-se la acea calamitate si nefiind renovat niciodata; paradoxal, acest lucru face intregul sit al Convento do Carmo si Igreja do Carmo cu atat mai spectaculos.
Funicularul Bica – Elevador da Bica
Funicularul Bica este renumit in intreaga lume – si este de fapt un funicular tip vagon de tramvai pe sine care face legatura intre Calçada do Combro, Rua do Loreto si Rua de Sao Paulo.
Funicularul a fost inaugurat in 1892 si a fost construit de inginerul Raul Ponsard; in 1992 au fost re-inaugurate tramvaiele galbene pe aceasta linie de funicular, asa cum existau ele la inceput, dintr-o dorinta de a pastra traditia transportului local de la inceputul secolului trecut din Lisabona. Nu ratati atunci cand ajungeti in city break la Lisabona!
Biserica si Muzeul Sao Roque – Igreja-Museu de São Roque
Biserica Sao Roque este renumita, alaturi de muzeul adiacent, capele si altare, pentru decorurile extravagante in stil baroc cum numai intr-o biserica iezuita puteai gasi. De altfel, Biserica Sao Roque este una dintre cele mai vechi biserici iezuite din Europa si unul dintre singurele edificii care au ramas in picioare la cutremurul din 1755. De aceea, mare parte din maiestria arhitecturii bisericii originale o veti regasi aici iar in Muzeul Artelor Sacre de langa biserica veti putea admira o colectie de picturi si obiecte bisericesti ale secolelor trecute.
Bazilica Estrella – Basílica da Estrela
O biserica si o manastire carmelita construita de catre Regina Maria I a Portugaliei, drept multumire divinitatii pentru ca a dat nastere unui baiat, printul Jose al Braziliei. Constructia bazilicii a inceput in 1779 si s-a finalizat in 1790, la doi ani dupa moartea tanarului print din cauza variolei.
Bazilica Estrella a fost inaltata in stil baroc si neo-clasic, iar interiorul este unul dintre cele mai frumoase din toate bisericile europene. Mormantul ctitoritei edificiului poate fi admirat in acest lacas de cult, insa ceea ce atrage pe cei mai multi dintre vizitatori este o scena a nasterii Mantuitorului facuta in figuri sculptate in pluta si teracota de catre sculptorul Joachim Machado de Castro.
Obiective turistice Lisabona, cartierul Baixa – Liftul Santa Justa, Piata Rossio, Piata Restauratorilor, Piata Commercio
Cartierul Baixa, impreuna cu cartierul Rossio, reprezinta inima Lisabonei – aici veti intalni chipul modern al capitalei Portugaliei, cu bulevarde largi, magazine si o multime de localnici si turisti care alearga dupa cumparaturi si suveniruri.
Baixa este de fapt zona Lisabonei care a fost reconstruita prima dupa cutremurul din 1755 – marele proiect al reconstructiei a lasat in urma o eleganta si o regularitate a stilului pe care nu o veti gasi in alte zone ale orasului.
Ce puteti sa vedeti in Baixa atunci cand va aflati in city break la Lisabona?
Liftul Santa Justa – Elevador de Santa Justa
Liftul Santa Justa face legatura intre cartierele Baixa si Bairro Alto; daca ajungi in city break la Lisabona si iti doresti o privire spectaculoasa asupra capitalei portugheze, biletul de 5 Euro iti ofera ocazia de a urca la o inaltime de 45 de metri de unde vei avea parte de o panorama excelenta asupra orasului.
Finalizat in 1902, liftul Santa Justa, cunoscut si ca Liftul Carmo intre portughezi, este singurul lift cu ascensiune verticala, restul “lifturilor” din oras fiind de fapt funiculare.
Piata Rossio – Praça de D. Pedro IV
Piata Rossio este de fapt denumirea populara a Pietei D. Pedro IV (fost rege al Portugaliei) si este definita de monumentul denumit Coloana lui Pedro IV, asezat in mijlocul pietei.
Piata este acum un loc de intalnire preferat de catre lisabonezi si turisti aflati in vacanta in Lisabona, deopotriva, dar a fost in trecut scena multor evenimente, de la executii pana la revolte sau celebrari populare ale anumitor momente.
Multe dintre cafenelele si magazinele de aici dateaza inca din secolul XVIII, fapt pentru care va recomandam sa treceti macar prin zona atunci cand va aflati in vacanta in Lisabona.
Piata Restauratorilor – Praça dos Restauradores
Piata Restauratorilor este asezata in jurul Monumentului Restauratorilor, un monument ridicat in 1886 si care comemoreaza victoria eroilor din Razboiul de Restaurare al Portugaliei, de fapt o revolta a portughezilor impotriva ocupatiei spaniole. Sfarsitul dominatiei habsburgilor in Portugalia, la finalul razboiului dintre cele doua puteri care s-a incheiat in 1668, este celebrat prin acest monument, marturie a unor vremuri de mult apuse in care portughezii nu isi decideau singuri soarta.
Piata Commercio – Praça do Commercio
Una dintre cele mai spectaculoase piete publice din intreaga Europa, Piata Commercio (Piata Comertului), cunoscuta intre localnici si ca Terreiro do Paço (Locul Palatului, intrucat aici s-a aflat pana in 1755 Palatul Regal portughez), intampina localnicii si turistii prin imensa poarta in forma de arc de la intrare, ca mai apoi sa le ofere o priveliste spectaculoasa cu un platou larg de 36.000 de metri patrati; pentru a va da seama de dimensiunile pietei va spunem doar ca aici au incaput, cu prilejul vizitei si slujbei facute de Papa Benedict in 2010, aproape 300.000 de portughezi si turisti.
Piata este locul unde au fost asasinati in 1908 Carlos I al Portugaliei si fiul lui, doi ani mai tarziu, Portugalia ajungand din monarhie republica.
Tot aici se gaseste sediul celor mai importante ministere si sediul guvernului portughez, dar veti gasi si cea mai veche cafenea din Portugalia, Martinho da Arcada. Turistii aflati in city break la Lisabona obisnuiesc sa vina aici si sa se lase coplesiti de dimensiunile impresionante ale pietei.
Obiective turistice Lisabona, cartierul Chiado – cumparaturi, cumparaturi, cumparaturi
Ce puteti sa faceti in Chiado atunci cand va aflati in city break la Lisabona?
In principiu, cumparaturi. Practic, cumparaturi de lux. Chiado este cel mai luxos cartier al Lisabonei, locul unde principalele branduri internationale isi au reprezentantele. Modern, chic, trendy si classy in ceea ce priveste stilul, Chiado reprezinta Lisabona moderna, Lisabona luxoasa, locul unde mergi pentru a-ti goli cardurile pe produse “de firma” sau locul unde mergi pentru a “fi vazut”, asa cum le place romanilor sa spuna.
Tot in Chiado veti gasi celebra Cafenea Brasileira, renumita atat printre localnici cat mai ales printre turisti. Dupa o sesiune de shopping, merita sa te odihnesti pentru un timp savurand cea mai buna cafea din Lisabona…
Daca v-am convins cu articolul nostru despre obiectivele turistice ale Lisabonei, tot ceea ce va ramane sa faceti este sa ne dati un telefon – de rezervarile zborurilor si cazari ne ocupam noi, echipa de la Travel Tailor, fie ca doriti doar un city break, fie ca doriti un sejur care sa se intinda pe durata mai multor zile.
Zbor lin si vacanta placuta!