Voi nu v-ati saturat de Valea Prahovei? Daca inca nu, atunci articolul acesta nu vi se adreseaza; ramaneti in continuare cate 4 ore in aglomeratia din trafic, la dus, si gasiti-va cu greu calmul in aglomeratia de pe sosele, la intors, nemaivorbind de aglomeratia de pe partii… Cu siguranta, acest articol se adreseaza tuturor celorlalti iubitori de sporturi de iarna care cauta statiuni de ski si snowboard pe care sa te poti desfasura in voie, intr-un decor superb si la care sa ajungi mult mai usor si fara sa respiri mai intai gazele de esapamanent ale zecilor de mii de masini care inunda de fiecare data statiunile montane renumite de la noi. Acest articol este despre partiile de ski din Romania, altele decat celebrele partii de pe Valea Prahovei; asadar, vom prezenta astazi Transalpina, Vatra Dornei, Borsa, Semenic, etc. Uitam de aglomeratie si de nervi, in plus gasim oferte decente la preturi rezonabile… Vreti? Haideti cu noi pe partie!
1. STATIUNEA DE SKI TRANSALPINA – RANCA
O statiune de ski din Romania foarte renumita printre iubitorii sporturilor de iarna; situata langa Lacul Vidra si Voineasa, staiunea de ski Transalpina ii asteapta pe iubitorii de ski din Romania si nu numai cu 7 partii de dificultati si lungimi diferite, deservite de telegondola sau teleski, asa cum puteti vedea pe harta interactiva a statiunii Transalpina.
Preturile pentru abonamente in sezonul 2017/2018 sunt dupa cum urmeaza:
1. Skipass ADULT pentru 1 zi = 85 RON
2. Skipass ADULT pana la ora 14:00 = 70 RON
3. Skipass ADULT dupa ora 13:00 = 60 RON
4. Skipass STUDENT/ELEV >14 ani pentru 1 zi = 75 RON
5. Skipass STUDENT/ELEV > 14 ani pana la ora 14:00 = 65 RON
6. Skipass STUDENT/ELEV > 14 ani dupa ora 13:00 = 55 RON
7. Skipass ELEV (7-14 ani) pentru 1 zi = 50 RON
8. Skipass ELEV (7-14 ani) pana la ora 14.00= 40 RON
9. Skipass ELEV (7 -14 ani) dupa ora 13:00 = 35 RON
10. Skipass COPIL sub 7 ani pentru 1 zi = 20 RON
11. Skipass ADULT 50 puncte = 100 RON
12. Skipass ADULT 25 puncte = 50 RON
13. Bilet urcare telegondola ADULT = 20 RON
14. Bilet urcare telegondola COPIL (5-14 ani) = 15 RON
Tarife puncte:
Urcare Telegondola – 10 puncte
Urcare Telescaun – 6 puncte
Urcare Teleski nr.1 – 4 puncte
Urcare Teleski nr.2 – 3 puncte
Nota: * skipass-ul NU este TRANSFERABIL.
* preturile includ TVA.
* reducerea se acorda pe baza carnetului de elev/student valabile si vizate la zi.
* coborarea cu gondola este GRATUITA.
* punctele sunt valabile 30 de zile.
15. Skipass ADULT pentru 7 zile = 450 RON
16. Skipass ADULT pentru 3 zile = 210 RON
17. Skipass ADULT pentru 2 zile = 150 RON
18. Skipass ELEV (7-14 ani) pentru 7 zile = 320 RON
19. Skipass ELEV (7-14 ani) pentru 3 zile = 140 RON
20. Skipass ELEV (7-14 ani) pentru 2 zile = 90 RON
21. ABONAMENT FULL SEZON = 1000 RON
Mai multe detalii puteti gasi si aici si e bine sa verificati pagina Ski Resort TRANSALPINA pentru a fi la curent cu orice modificari ar putea surveni in orarul de functionare al casieriilor sau al telegondolei si teleski-ului din statiune.
Puteti sa schiati si gratis, dar veti sta la cozile care se formeaza inevitabil la urcare la telegondola si teleski.
Hai la ski in TRANSALPINA
2. STATIUNEA DE SKI BORSA
Frumusetea cu aceasta statiune de ski este ca, fiind pozitionata in Maramures, puteti imbina practicarea sportului vostru de iarna preferat cu petrecerea Sarbatorilor in aceasta extrem de pitoreasca zona a tarii.
Borsa este de fapt o statiune de ski la fel de mult ca si o statiune climaterica. Fiind situata la o altitudine relativ ridicata si beneficiind de pozitia geografica nordica, Borsa beneficiaza de 50 cm media stratului de zapada si de temepraturi optime pentru schiat. In plus, sa nu uitam ca Borsa era o statiune de ski renumita in Romania inca din secolul XIX cand aici se schia inclusiv pe cea mai mare trambulina de ski naturala din Europa – 50 de m!
Borsa ofera iubitorilor de ski nu mai putin de 9 partii dedicate, din decembrie pana in aprilie, cat tine aici sezonul de ski, partii de lungimi si dificultati diferite, de la mediu pana la avansat; in plus, iubitorii de snowboard vor gasi aici o partie ideala pentru ei, half-pipe. Langa Borsa gasim si o partie medie cu instalatie de nocturna in Baia Borsa.
Odata ajunsi in Borsa trebuie sa stiti ca exista o serie de trasee montane in Masivul Rodnei si Muntii Maramuresului; in acest fel, drumetiile vor face casa buna cu schiatul pe partie si puteti imbina ambele activitati intr-un sejur de vis in aceasta pitoreasca locatie a tarii.
3. STATIUNEA DE SKI SUREANU
Un domeniu schiabil situat in judetul Alba, Sureanu s-a deschis deja pentru turisti inca din 2 decembrie si ii asteapta intr-o locatie ceva mai retrasa dar cu atat mai spectaculoasa. In plus, monitorii de ski de aici va ofera tuturor, mari si mici, lectii de initiere, perfectionare sau cizelare a stilului de schiat:
Inițiere / perfecționare / cizelare
Lecție privată: 90 lei / oră
Lecție de grup (2 persoane): 70 lei / oră / persoană
Lecție de grup (3 persoane): 60 lei / oră / persoană.
Inițiere copii sub 10 ani
Lecție privată: 90 lei / oră
Lecție de grup (2 copii): 70 lei / oră / copil
Lecție de grup (3 copii): 60 lei / oră / copil
Lecție de grup (4-8 copii): 50 lei / oră / copil.
Însoțire pe pârtii
pentru grup de 1-2 persoane: 30 lei / oră / persoană
pentru grup de 3-5 persoane: 25 lei / oră / persoană
pentru grup de 6-9 persoane: 22 lei / oră / persoană
pentru grup de 10-13 persoane: 19 lei / oră / persoană
pentru grup de 14-17 persoane: 17 lei / oră / persoană
pentru grup de 18-20 persoane: 15 lei / oră / persoană.
Si, pentru ca dupa sesiunile de ski sa aveti posibilitatea sa socializati, in Sureanu veti gasi oferte de apres-ski, asa cum gasim in statiunile de ski din afara tarii. Verificati oferta aici, pe pagina de web a domeniului schiabil Sureanu, acolo unde veti gasi si alte informatii folositoare celor care doresc sa ajunga aici in iarna aceasta.
Foarte important: la domeniul schiabil Sureanu se poate ajunge cu autoturismul, insa acesta trebuie echipat corespunzator cu anvelope de iarna. Desi nu este obligatoriu, va sfatuim sa aveti si lanturi in portbagaj.
Hai la ski in SUREANU
4. STATIUNEA DE SKI PARANG
Situata la 15 km de orasul Petrosani, statiunea de ski Parang isi asteapta turistii pe cele 9 partii deschise si amenajate, cu grade de dificultate de la incepator la avansati. De remarcat ca una dintre partii se numeste „Zidul Mortii” dar nu va speriati – este doar o expresie pentru a tine neinitiatii si incepatorii departe de pantele dificile – schiorii avansati vor regasi aici bucuria de a schia!
Hai la ski in PARANG
5. STATIUNEA DE SKI SEMENIC
Opt partii de ski, omologate, deservite de 3 instalatii de teleski, va asteapta pe trasee de dificultate medie intr-o zona deosebit de frumoasa a Romaniei, in judetul Caras-Severin. Perla Muntilor Banatului, cum i se mai spune, ofera iubitorilor de ski posibilitatea de a-si perfectiona stilul pe trasee de lungime de la 350 pana la 850 de m. Sa nu va fie nici rusine sa parcurgeti Partia Idiotilor, dar nici frica sa coborati pe Partia Uriasul – sunt doar niste denumiri populare care dau acum numele unora dintre partiile statiunii de ski Semenic.
Avantajul statiunii de ski Semenic este ca ofera un sezon de ski mai indelungat decat restul statiunilor; aici veti putea schia din noiembrie si pana in aprilie, iar stratul de zapada are undeva intre 60-80 cm ceea ce il face numai bun pentru practicantii sporturilor de iarna. De altfel aici puteti nu numai sa schiati, ci si sa practicati snow-boarding.
Hai la ski in SEMENIC
Contacteaza-ne!
6. STATIUNEA DE SKI CAVNIC
Una dintre statiunile de ski renumite din Romania, Cavnic, ofera turistilor posibilitatea de a schia pe 7 partii, dotate cu instalatii de teleski, de lungimi si dificultati diferite, toate nivelate la standarde europene.
Preturile la ski-pass variaza si pot fi cumparate pe ora, pe urcari sau pe zi, variind intre 25 de lei (pret redus pe ora) pana la 520 de lei (7 zile, abonament intreg, fara limita); pentru a fi la curent cu eventualele update-uri ale preturilor, verificati pagina SuperSki Cavnic.
De remarcat ca exista si posibilitatea de a schia si noaptea, benficiind de instalatia de nocturna:
Odata ajunsi aici veti putea beneficia si de cursuri pe care vi le ofera instructori si monitori atestati AMSPR (Asociatia Monitorilor de Ski Profesionisti din Romania), de la preturi incepand cu 60 de lei pe sedinta.
Hai la ski in CAVNIC
7. STATIUNEA DE SKI STRAJA
Situata pe versantul nordic al muntilor Valcan, la 8 km de orasul Lupeni, extrem de bine amenajata, statiunea de ski Straja va asteapta pe cele 12 partii de grade diferite de dificultate, de la incepatori pana la avansati. Cea mai lunga dintre partii are 8 km (!) si, daca sunteti avansati, lungimea traseului vi se va parea un avantaj.
Cei 26 de km de partii beneficiaza atat de zapada naturala cat si de zapada artificala. Principalul avantaj al schiorilor care ajung la Straja este faptul ca statiunea ofera nu mai putin de 11 instalatii de teleski, dar si nocturna pentru 5 dintre partii, pentru cei care considera ca noaptea este cea mai buna parte a zilei pentru a-si practica sportul de iarna preferat.
Mai multe informatii dar si imagini inedite din statiune puteti gasi aici.
Hai la ski in STRAJA
Contacteaza-ne!
Recomandarea noastra?
Indiferent care va este alegerea in materie de statiuni de ski romanesti, trebuie sa stiti doar ca schiul nu se poate practica doar pe Valea Prahovei, iar Romania are mult mai mult de oferit turistilor sai in materie de partii de schi si snowboard decat cele la care va ganditi in mod automat atunci cand auziti aceasta expresie.
De aceea, ne-am bucura ca de azi inainte, dupa ce ati citit articolul nostru, sa puteti sa raspundeti la intrebarea „Cunoasteti si alte statiuni de ski din Romania, altele decat cele de pe Valea Prahovei?”. Ar insemna ca efortul nostru in popularizarea altor destinatii pe care aceasta tara le are de oferit turistilor sai nu a fost unul fara roade…
Schiat placut!
Copywright: Travel Tailor
Preluarea textelor de pe blog este permisa cu citarea sursei si cu link catre articol.